identiteit versus imago vrouwen50+

 

Al jaren besteed ik aandacht aan verzorgde kleding. Ik ben geen stijlicoon en in mijn werkkring is kleding en hoe je er uitziet niet heel erg belangrijk… dacht ik.

Toen ik Hildy ontmoette en haar zag stralen in kleding die bij haar past, vroeg ik haar hoe ze dat deed en zij verwees mij naar Lisette. Zonder Lisette persoonlijk te ontmoeten heb ik ingetekend voor het programma ‘Succes laat je zien!’.

Dat werden mooie ontmoetingen met Lisette en met Jacqueline, een andere deelnemer van het programma. Want waar ik nog nooit bij had stilgestaan is de vraag: straal je uit waar je professioneel voor staat?

Het programma van Lisette gaat over zoveel meer dan kleding of make up. Het gaat over identiteitsvorming. Waar sta je voor en hoe laat je dat zien? Wat wil je dat je klanten ervaren in contact en hoe kun je dat met je verschijning ondersteunen en bekrachtigen.

Mode en kleding vind ik heel leuk maar ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd waarvan ik niet wist dat het verschil kan maken. Kleuren, vormen, maar vooral, hoe verbind je je eigen binnen- en buitenkant waardoor je congruent en betrouwbaar bent in waar je voor staat. Over hoe ik naar mezelf mag kijken, wat het effect is van kleding op mij. Wie ben ik ten diepste en hoe draag ik dat uit?

Lisette is een fijne vrouw die je op je gemak stelt en die power en een liefdevolle benadering combineert in haar begeleiding.

Dit najaar ga ik weer met haar op stap. Na de zomergarderobe wil ik met haar ook mijn wintergarderobe vernieuwen.

Heel fijn aan dit programma is dat er tijd overheen gaat. Tijd die je nodig hebt om te processen. Ik ben nòg aan ’t leren. En ik voelde geen schroom: we gaan het hier gewoon hebben over dingen waar we ons ongemakkelijk over voelen. Met kleine tips en gebaren helpt Lisette je om het te keren zodat je er iets mee kan. Heel constructief.

En het verrassende resultaat: minder kleding in mijn kast terwijl bijna alles met elkaar te combineren is in eindeloze variaties. Passend bij hoe ik me voel en wat ik ga doen of uit wil stralen die dag. Iedere ochtend is het een feestje om de combinaties van de dag te maken. En het resulteert in een goed gevoel en wow-ervaringen. Op mijn werk ben ik meer zichtbaar geworden en heb ik laten zien wat ik waard ben. Ik draag kleding waarin ik mij steviger en sterker voel. Ik ervaar dat het echt uitmaakt en dat mensen anders op mij reageren. De juiste stijl ondersteunt en versterkt mijn professionaliteit.

Christianne van den Broek