In dit blog laat ik zien hoe Margo geslaagd is met het vinden van bij haar passende kleding. Wellicht haal jij er ook tips en inspiratie uit.

De vraag van Margo was:

“Ik woon ruim 20 jaar in Australië, maar ben nu voor één jaar werkzaam als hoofd van de afdeling Career Development Service op de universiteit in Leicester (UK). Graag wil ik mijn garderobe aanpassen aan de  veranderde werk- en leefomgeving, cultuur en temperatuur.”

Best drastisch van zomerjurkjes in Brisbane naar regenlaarzen in the UK …

winter in sydney    -> regenlaarsjes

In haar vorige functie was Margo (47) de manager van een team waarbij alle leden ouder waren dan zij. Nu geeft zij leiding aan een groep met voornamelijk twintigers en dertigers. Ze wil haar garderobe bijsturen, aanvullen en opfrissen voor deze nieuwe situatie.

De imago-test

Als eerste heb ik Margo een imago-test laten doen om helder in kaart te brengen wie zij is en wat haar gewenste uitstraling is. Dit geeft focus bij het kiezen, kopen en combineren van kleding, schoenen en accessoires.
De uitslag van de test geeft aan dat zij de uitstraling wenst van een moderne, professionele, pittige vrouw met kennis van zaken.

Margo voor eigen kloffie 2    kleurenkaartje margo   Margo met sjaal 2
      Voor                     kleurenpalet Margo               Na

Hierboven zie je de personal color card van Margo met daarop een sfeerbeeld van de kleuren die haar het meest flatteren. Door kleding, schoenen en accessoires zo te combineren dat het totaalplaatje (kleur, diepte en helderheid) overeenkomt met haar kaartje dan ziet zij er sprankelend en fris uit. 

We hebben, ondanks de sale, fantastische kledingstukken voor Margo kunnen scoren. Ik heb gekozen voor De Bijenkorf, een winkel met veel verschillende merken, zodat we niet de hele stad door moeten. Terwijl Margo zich installeert in de paskamer ga ik op zoek naar kleding die helemaal bij haar past.

Voor deze jurkjes hebben we NIET gekozen.

margo la dressWaarom niet? Het zijn allebei jurkjes van La Dress. Meestal een topper wanneer ik met klanten ga shoppen, maar ‘ze doen niets’ voor Margo. Het jurkje links oogt voor de door haar gewenste uitstraling te klassiek, de rok is te lang en bij dit effen stofje krijgt zij meteen behoefte aan een jasje, een sjaal of een vestje. Het is een mooi basic jurkje nu even niet voor Margo.

Het jurkje rechts heeft een voor haar saaie halslijn en de taille is spoorloos verdwenen. Hup, weg ermee.

De reactie van Margo op deze personal shopsessie:

“Heel relaxed, deze manier van winkelen. Ik sta in de paskamer en Lisette schuift telkens weer iets naar binnen. Ik pas de kleding aan en samen kijken we hoe het voelt, zit en staat. Lisette let hierbij enorm op de details als het effect van de halslijn, lengte van de rok, model van het jasje en uiteraard de kleuren en de stijl. Geweldig fijn! Het klopt gewoon!”

2 leren jasjes

Het leren jasje links heeft een te mannelijke uitstraling voor Margo. De kraag is te zwaar en het model niet getailleerd genoeg. Het jasje rechts is top. Mooie, vrouwelijke belijning, heerlijk zacht leer en zowel binnen als buiten te dragen. Deze halslijn flatteert Margo optimaal. Verkocht!

 

3 jurkjes

Het jurkje links past perfect, mooie halslijn, goede lengte, kleuren flatteren en het is het hele jaar draagbaar.

Het tweede jurkje is van een stevige tricot en vraagt om een dikke, zwarte panty (60-80 denier) die we direct hebben aangeschaft.

Het jurkje rechts valt iets wijder en langer waardoor het voor andere, meer officiële gelegenheden ook ideaal is.

Margo: “Lisette maakt foto’s zodat ik ook later, tijdens de koffiebreak, even terug kan kijken hoe één en ander mij staat. Op een foto kijk je anders naar jezelf dan via de spiegel. En wat ook zo fijn is: ‘Bij twijfel niet doen’ is nog steeds haar motto. We kopen alleen als het helemaal top is.”

Het resultaat na drie uur winkelen:

  • een ‘perfect-voor-mij’ leren jasje (merk Arma) die over een jurkje het beeld net iets sportiever maakt
  • drie fijne jurkjes (merk Phase Eight) die makkelijk dragen en professioneel en vrouwelijk zijn 
  • enkele basic hemdjes en tops van o.a. Only
  • twee leuke broeken met een eigentijdse look geschikt voor zowel werk als privé
  • een lekkere, warme sjaal (Anna van Toor)
  • een paar zwarte enkellaarsjes (merk No Stress bij Manfield) die heerlijk lopen
  • last but not least: een tevreden Margo!

Drie weken later…: hoe is het nu?

Margo shopping sessie (12)

“Superblij met mijn nieuwe kleding. Ik heb alles al een keer gedragen en ik voel mij er helemaal in thuis. Krijg complimentjes dat ik er zo goed uitzie, kleuren doen wonderen!

De hulp van Lisette heb ik als heel waardevol ervaren. Het gaat vlot, geeft precies het gewenste resultaat, absoluut geen miskoop en no stress. Heerlijk! Deze kledingstijl geeft heel veel zelfvertrouwen, ik voel mij er mooi in en het versterkt mijn imago én het past goed bij de cultuur van onze organisatie.

Een imago-test en shoppen met Lisette kan ik iedereen aanbevelen! Het geeft zoveel duidelijkheid. Vooral 40+ vrouwen die een verandering doormaken in hun leven, werk of privé, zullen dit heerlijk vinden. Gun het jezelf.”

 

Wil jij dit ook?

Heb jij ook een vraag, net als Margo? Ben jij niet zo’n ster met winkelen? Ben je toe aan het opfrissen van je stijl? Is er in jouw leven een grote verandering gaande en ‘schreeuwt’ deze om aandacht voor jou en je uitstraling? Bel mij, dan overleggen we samen waar jij het meest behoefte, en baat, bij hebt. 06 1259 1727 of mail lisette@colourbusiness.nl

DSC_1120 klein zachte hoeken

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *