De winter in Nederland loopt op zijn eind dus we gaan ons weer lekker voorbereiden op het voorjaar. De berichten over de economie zijn positiever dus laten we vooral open staan voor groei en succes.

Hoe verpak jij je kwaliteiten?

Op 19 maart start de 3 maanden STAR-training
waarbij je voorgoed afrekent met
miskopen, mis-matches en non-verbale miscommunicatie.
Wil jij een succes maken van je 1e indruk?
Maak jij het verschil?
Je gaat leren wie je bent, wat je wilt uitstralen en hoe je dat vorm gaat geven.
In drie maanden onder mijn begeleiding. Interessant? Lees hier meer.

Wij mensen communiceren op drie niveaus: verbaal (met woorden), vocaal (de klank van je stem) en vooral visueel (lichaamstaal). Dit is onderzocht o.a. door Albert Mehrabian, een Amerikaanse wetenschapper. De uitkomst van dit onderzoek is daarna te pas en te onpas geïnterpreteerd. Maar er zit altijd een kern van waarheid in.

Je wordt binnen enkele seconden beoordeeld op hoe je eruitziet, je gezichtsuitdrukking, je kleding en schoenen, je persoonlijke presentatie. Daarna telt vooral hoe je iets zegt en daarna pas wat je zegt.

Er zijn legio momenten waarop je in contact komt met mensen die je nog niet eerder ontmoet hebt:

  • Geef je wel eens een presentatie?
  • Heb je een afspraak met een (potentiële) klant?
  • Ga je solliciteren? 

Ongelooflijk belangrijk dat je bij deze ontmoeting de juiste snaar raakt en je beste eerste indruk maakt. Het verschil tussen een ja en een nee.

Het beeld dat jij van jezelf hebt hoeft niet te kloppen met hoe de ander jou waarneemt. Daarom is het belangrijk dat je je bewust bent van hoe jij overkomt op anderen en hoe je deze indruk vanaf de eerste ontmoeting positief kunt beïnvloeden.

Laat je imago (dat wat je uitstraalt) voor je werken.

nonverbale communicatie 123

Heerlijk voorbeeld is Susan Boyle die in 2009 Britains got Talent won. Extreem maar daardoor zo duidelijk hoe je persoonlijke presentatie vóór of tegen je kan werken.

Stel dat je zelf denkt: ik ben professioneel, succesvol en energiek. Wordt de vraag aan anderen voorgelegd hoe zij jou zien en de uitkomst is: onzichtbaar, eenvoudig en saai…… dan schrik je wel even. Dat is niet de bedoeling!

Dit komt vaker voor dan je denkt. Natuurlijk doe je je best maar je kunt niet overal een expert in zijn. Je maakt een keuze qua kleding, kleur en stijl en maakt daar combinaties van.

Kleding spreekt een eigen, duidelijke taal.

De uitstraling van een vestje verschilt van een colbert.

grijs vestje blauw jasje 

De uitstraling van een laars met platte hak verschilt van een enkellaarsje met hak.

zwart laarsjeenkellaarsje met hak

De uitstraling van het ene jurkje verschilt van het andere.

 grijs jurkjerood jurkje

En tot slot: de ene casual broek is de andere niet.

jeansgeisha broek

Op 19 maart start de 3 maanden STAR-training weer
waarbij je voorgoed afrekent met
miskopen, mis-matches en non-verbale miscommunicatie. Wil jij een succes maken van je 1e indruk? Maak jij het verschil? In drie maanden onder mijn begeleiding. Interessant? Lees hier meer.
Heb je behoefte aan een up-date na je eerdere kleur- en kledingadvies? Of wil je een volgende stap maken om je garderobe te optimaliseren? Neem gerust contact met mij op, dan kijken we samen welke strategie jou past.

Tot ziens!
Lisette

lisette

 

 

 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *