De reden dat ik naar Lisette ben gegaan is: keuzestress. Dat ik in de avond en/of ochtend altijd tijd kwijt was met nadenken wat ik die dag zou aantrekken. Nadenken welke afspraken in de agenda staan, de soort bijeenkomsten en welke kleding passend zou zijn voor de situatie. Daarnaast speelde mee dat ik een hekel heb aan winkelen, wat ‘moet’ ik aanschaffen?

Nooit van tevoren bedacht dat het programma ‘Succes laat je zien!’ me dit zou opleveren:

  • Wat ik ook in de ochtend uit de kast pak, het is goed, ik hoef daar niet lang over na te denken!
  • Ik weet nu waar ik het accent op moet leggen waardoor ik me niet stoor aan mijn brede heupen.
  • Dat lange vesten en colberts mij leuk staan en fijn zitten, het maakt me zelfverzekerder.
  • En door te combineren met verschillende soorten broeken, geeft dat een andere uitstraling die ik kan aanpassen aan de gelegenheid waar ik naartoe ga.
  • Naast kleur, kleding en stijladviezen, weet ik nu beter wat het effect is van make-up en dat je met slechts enkele subtiele veranderingen er anders kan uitzien. Verfrissend!

Lisette luistert, observeert, spiegelt en inspireert. Ze prikkelt je om uit te zoeken wie je bent, wat je wilt uitstralen, hoe je gezien wilt worden.

Ze zet zich echt in om zaken uit te zoeken. Ik draag alleen natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, wol en bamboe. Nu blijkt daar een veel meer divers aanbod in te zijn dan ik op mijn netvlies had. Meestal in webshops en minder in de winkels zelf. Na onze shoppingsessie ben ik heel goed geslaagd in verschillende winkels.

Van casual naar professioneel

Lisette leert je goed te kijken naar wat kleur en vorm met je doet. Er is echt een verschil in wat ik mooie kleding vind en kleding die me goed staat. Ze leert je ontdekken wat je uit wilt stralen en hoe kleding je daarbij kan helpen.

Daarnaast is ze praktisch van aard en zet je aan het werk. Nadat kleuren, vorm en stijl voor mij helder waren, kon ik thuis aan de slag. Nadat ik eerst zelf de kledingkast heb onderworpen aan een kritische blik en echt heb opgeruimd kwam Lisette vervolgens naar mijn huis om nog eens alles door te nemen en uit te leggen. Bijvoorbeeld waarom iets wel of niet flatteert, waarom iets wel of niet de gewenste uitstraling geeft.

Dat meekijken helpt echt om inzicht te krijgen in het ‘waarom’. Nu heb ik een opgeruimde kast en is de basis gelegd met mooie, passende kledingstukken die onderling goed te combineren zijn. Het maakt het overzichtelijker en geen keuzestress meer.

De shopsessie was echt een waardevolle aanvulling, omdat je in relatief weinig tijd kwalitatief mooie en passende kleding vindt. Lisette gaat vooraf kijken, weet waar ze moet zijn en kiest kleding die ik voorheen nooit uit de kledingrekken zou hebben gepakt.

Ik heb geleerd waar ik op moet letten als ik op zoek ben naar kleding. Ik zag voorheen door de bomen het bos niet meer. De inhoud van een winkel denderde over mij heen, te veel prikkels. Nu kan ik selectief zoeken op kleur en model, dat maakt het eenvoudiger. Ik betrap me erop dat ik het soms zelfs leuk vind om in een winkel te neuzen….’.


Jacqueline