Het wintersport seizoen staat weer voor de deur. Vanaf komend weekend reizen duizenden ski- en snowboardfans weer af naar Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Aangezien ik niet meer vastzit aan de vakantieperiodes ben ik vorige week met mijn man Jos en zoon Joris geweest. Wat was het weer heerlijk! Er lag net genoeg sneeuw in het Zillertal en elke dag zon. Wat wil je nog meer?

mayerhofen

Goed zichtbaar zijn is erg belangrijk

Ondanks dat het geen hoogseizoen is krioelt het op drukke ‘kruispunten’ van de mensen. Gelukkig kijkt iedereen goed uit, op een enkele uitzondering na, maar het blijft oppassen geblazen. Wat daarbij geweldig helpt is de kleur van je ski-outfit. Goed zichtbaar zijn is erg belangrijk.

Kleur bekennen

Op enig moment heeft iedere wintersporter gekozen voor een ski-jack, skibroek, helm, handschoenen enzovoort. Ik signaleerde top-kleuren, maar helaas ook echte missers. Frisse, sprankelende kleuren staan, welke sport je ook beoefent, het best. Zwarte broeken zijn in de meerderheid maar waarom daarbij een zwarte jas … ? Hieronder zet ik mijn favoriete ‘wintersportkledingkleuren’ voor je op een rijtje. 

Top-kleuren

1. Fris en helder zoals rood, fel roze en helder blauw. Vrolijke kleuren die geweldig staan bij witte sneeuw en strakblauwe lucht. 

ski jack dare2be rood ski jack roze ski jas paars 890 euro haha

2. Fluoriserende kleuren zoals geel, groen en oranje. Je bent hiermee enorm zichtbaar (veilig) en je valt op (leuk!)

noescape oranje roodneon green
3. Een combinatie van frisse, sprankelende kleuren waardoor een speelse look wordt gecreëerd. Mooi bij een witte broek!

multi blauw rozeblauw roze
4. Zwarte jas met witte broek of vice versa. Dit ben ik met mijn zoon ;-). Hij is helemaal van het snowboarden terwijl ik los ga op mijn ski’s. We worden ieder jaar sneller!

IMG_3436 2

 ‘Non-piste’ kleuren

Het viel mij op dat met name mannen nog kiezen voor kleuren als bruin, beige, mat okergeel, olijfgroen, kinderachtige prints all-over en alles zwart (jack én broek). Niet doen! Als je er zelf niet zo’n kijk op hebt laat je dan adviseren door iemand die het beste met je voor heeft. Die het ook fijn vindt dat je er top uitziet op vakantie!

Dus niet zo:mannen fout beigen mannen fout bruin mannen fout okergeel blauw

maar zo! mannen goed blauw mannen goed groen mannen goed oranje

Last but not least: zorg dat je je goed kunt bewegen en kies voor een pittig model in de juiste maat maar niet te ruim en te wijd.

Als je niet gaat skiën…

Al ga je niet skieën, hier in Nederland kunnen we ook wel wat kleur gebruiken in het  straatbeeld. Op een grijze, regenachtige dag ziet het leven er een stuk vrolijker uit wanneer je een vrolijk gekleurde jas draagt en een bijzondere paraplu opsteekt.

paraplu 2parapluparaplu 3

 

Veel skiplezier!

Mocht je nog gaan: dan wens ik je heel veel skiplezier toe! Ik hoop dat er verse sneeuw voor je valt (in de nacht!) en dat de lucht net zo blauw is als bij ons vorige week!

20160128_102903

Heb je een vraag over je wintersport outfit? Wil je weten welke kleuren jou flatteren of heb je behoefte aan kledingadvies? Is er in jouw leven een grote verandering gaande en vraagt deze om een nieuwe kledingstijl?
Bel mij, dan overleggen we samen wat ik voor jou kan betekenen. Bel 06 1259 1727 of mail lisette@colourbusiness.nl

DSC_1120 klein zachte hoeken

Tot over twee weken!
Hartelijke groet, Lisette Goes

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *