Kleur is een raadselachtig iets

Twee weken gelden had ik een afspraak in de Betuwe voor drie persoonlijke kleuradviezen, daar vertelde ik al eerder over. Aangezien de hippe oma en dito dochter nog steeds zitten ’te wachten’ ga ik verder waar ik gebleven was. Zeer verrassend wat zij en ik ontdekten.

We startten met:
– een hippe oma van 66 met een kek leren rokje, geheel in zwart gekleed, die benieuwd is of dit haar topkleur is
– een dito dochter die vertelt dat ze altijd dezelfde veilige kleur lipstick kiest en veel blauw draagt

 

Op het eerste gezicht lijken moeder en dochter sprekend op elkaar, ook qua pigment (zichtbaar in huid, haar en ogen).

Oma Inge is sportief, heeft een uitgesproken eigen stijl en krijgt al jaren complimentjes dat ze zich zo leuk kleedt. Niets meer aan doen zou je zeggen.

Maar kleur is een raadselachtig iets. Wanneer je bewust kijkt naar de invloed die kleur heeft op je huid en uitstraling word je aangenaam verrast. Dan ontdek je dat de kleding bij elkaar een leuke set is maar dat JIJ er MOOIER uitziet, jeugdiger, gezonder, wanneer je kleuren kiest die echt bij jou passen.

  
Wat zij geleerd heeft is:
– de zwarte outfit geeft Inge een hippe, stijlvolle uitstraling
– het zwart is niet in harmonie met de kleuren van het haar en gezicht waardoor haar huid er bleker uitziet en de fijne lijntjes geaccentueerd worden
– Inge ziet er beeldschoon en jonger uit in warme, zonnige, niet te diepe kleuren

collage-inge

 Dit is haar persoonlijke kleurenpalet waar zo’n kek leren jasje, zijden blouse of sportief shirt helemaal bij passen. Ik ben benieuwd hoe Inge haar nieuwe kleuren gaat ervaren.

Het geheim van een goede haarkleur

Terwijl ik dacht dat moeder en dochter zouden stralen in dezelfde kleuren bleek de uitslag van de kleurenanalyse van Femke een verrassing in petto te hebben. De goudblonde haarkleur is niet de beste blond-tint voor haar. De blauwe ogen en roze ondertoon in de huid vragen om frisse highlights en minder goudblond in het haar. Mijn advies aan haar kapper: geef Femke een mooie, frisse, beigeblonde tint.

FemkeFemke 2  femke licht koel
We hebben deze kleurenpas gekozen waar geen zonnige, maar juist frisse kleuren op prijken.  Ook bij dit palet geldt: niet te donkere kleurcombinaties kiezen want die flatteren minder. Femke draagt terecht graag blauw, het is een topkleur voor haar.

Deze kleuren geven haar een frisse uitstraling en ja, er hoorde ook een nieuwe lippenstift bij! Na jaren een ietwat warme roodbruine kleur op de lippen wordt het vanaf vandaag roze met een subtiel glansje die ik direct bij haar achter kon laten. Had ik niet voor niets mijn gehele make-up voorraad in de auto geladen!

Femke, wat vind je hiervan?

collage-femke

Wil jij ook weten hoe je er nog beter uit kunt zien?
Wil jij ook kleding dragen die jou echt mooi staat?
Waar gaat kleding eigenlijk over? Ontdek!

Doe samen met je collega, zus of vriendin een kleurenanalyse of kledingadvies. Je hebt er jaren profijt van, het geeft je meer zelfvertrouwen en een pittige uitstraling.

Een persoonlijke kleurenanalyse inclusief kort make-up advies is er al vanaf € 97,- per persoon. Workshops boek je al voor € 50,- per persoon (minimaal met 5 personen). Investeer in jezelf en ervaar de voordelen.

Boek nu en ik help je de ultieme
December-Borrel-Dress te kiezen.
Stralend de feestmaand  in!
 

Voor meer informatie of om een afspraak te maken kun je bellen 06 1259 1727of mailen met lisette@ColourBusiness.nl.

 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *