Vraag  
Ik kreeg een interessante vraag van één van de cursisten tijdens een training die ik volgde: Lisette, denk jij dat kleding meer invloed heeft op groei dan kennis? Mooie vraag.

Zelfvertrouwen en zelfbewustzijn  
Als personal branding expert help ik mijn klanten meer te verdienen door werk te maken van hun uitstraling, deze te verbeteren en hun zichtbaarheid te vergroten. Kleding speelt hierbij een grote rol als onderdeel van de totale uitstraling. Dat wat je ziet aan de buitenkant maar voelt van binnen. Zelfvertrouwen. Kracht. Zelfbewustzijn.   

Femke en Lisette

Kennis en expertise  
Laten we beginnen met de kennis. Bij het werk dat je doet beschik je over veel kennis, je bent goed in wat je doet. Kennis zit in je hoofd en handelen maar dat betekent niet dat de ander ook aan jou kan zien hoeveel kennis je hebt. 

Optimaal zichtbaar
Gemakkelijker wordt het voor de ander als je kan laten zíen wie je bent en wat je in huis hebt. Zo leren ze je kennen en als ze jouw hulp nodig hebben weten ze jou te vinden. Hoe word je optimaal zichtbaar?

Door de beste versie van jezelf te laten zien.

Kleding versterkt je boodschap
Of ik denk dat kleding meer invloed heeft dan kennis? Ja, op het eerste gezicht wel. De manier hoe jij je kleedt versterkt je boodschap. Je laat de beste versie van jezelf zien waardoor je boodschap krachtiger overkomt. Je laat goede eerste indruk achter waardoor mensen je op een positieve manier herinneren.

Welke taal spreek jij?  
Heb jij dat ook dat je voor een belangrijke afspraak jezelf de vraag stelt: ‘Wat trek ik aan?  Wat wil ik uitstralen?’ Heel goed! Kleding is non-verbale communicatie, kleding is taal. Welke taal spreek jij?

Gevoel van zelfvertrouwen
Het meest belangrijke is dat jij je lekker voelt in je eigen kleding en stijl en dat je kleding jouw kennis en persoonlijkheid uitstraalt. Draag iets dat past bij je persoonlijkheid en waarin jij je mooi voelt. Dit waardevolle gevoel van zelfvertrouwen helpt je om elk gesprek goed in te gaan. Maar er is meer om op te letten.

2 tips om zakelijk te shinen:

Tip 1*:

Let op de pasvorm. Hoe minder het knelt en slobbert des te beter zie je er uit! (denk hierbij aan het effect van een maatpak of de zorgvuldige keuze voor een op maat gemaakte bruidsjurk).

Tip 2*:

Kies voor kleuren die je flatteren. Dit zijn kleuren die je gezicht een gezonde gloed geven en je ogen laten stralen.
·        De kleur zwart bijvoorbeeld staat voor krachtig, onkwetsbaar en duidelijk. Maar ook voor koppig, depressief en onpersoonlijk!
·        Pasteltinten (heel licht en zacht van kleur) staan voor vrouwelijk, introvert en passief terwijl
·        rood je een besluitvaardige, wilskrachtige en sterke uitstraling geeft.

Gerda

Wat wil jij bereiken vandaag en welke kleuren gaan je daarbij helpen?

*je leert alles over kleur, stijl, uitstraling en zichtbaar worden in het programma ‘Succes laat je zien!

Uitstraling
Wanneer je er toegankelijk en verzorgd uitziet willen mensen sneller met je in contact komen. Dat is een mentale reactie van ons brein, daar kunnen we niets aan doen (ook al weten we goed dat het jasje niet de kennis is, toch doet het iets met ons). Vermijd gerommel en slordigheden op je zakelijke outfit want dat maakt je minder geloofwaardig.

Als het totaalplaatje klopt kom je geloofwaardig over
Wanneer je topkwaliteit en je unieke persoonlijkheid uitstraalt kom je weer heel anders over. Deze stijl helpt je een hoger niveau van business te bereiken* waardoor je meer gaat verdienen en je bedrijf kan gaan groeien.

Dat laat je zien
Wie je bent en waar je voor gaat laat je zien via je kleding. Je kan je innerlijke kwaliteiten vertalen naar de buitenwereld zodat zij kunnen ZIEN hoe goed jij bent. Verstop je niet, laat je zien, met al je kwaliteiten en talenten.

Mijn antwoord op de vraag:
Lisette, denk jij dat kleding meer invloed heeft dan kennis?
is dan ook: door de kleding maak je jouw kennis/expertise/kwaliteit zichtbaar.
Hiermee versterk je je boodschap en draag je optimaal uit wie je  bent.

Je uitstraling heeft zelfs invloed op de groei van jouw bedrijf en op het leven van je klant.

Deze transformatie naar de uitstraling van de expert die je bent gaat niet in een dag, dat is een proces.
En daar help ik je graag mee in het programma Succes laat je zien!
.


Meld je hier aan om deel te nemen aan het programma of voor een gratis imago-scan (t.w.v. € 147,00).

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *