Begin dit jaar volgde ik via mijn werk een korte workshop Style & Imago. Hier ontdekte ik dat je van iemand altijd een eerste indruk vormt en dat inspireerde mij!

Daarop zocht ik contact met Lisette omdat ik gehoord had over haar programma ‘Succes laat je zien!’. Zichtbaar worden, wat straal je uit? Jij bent de expert, maar ziet de ander dat ook? Twijfel je over je kledingkeuze? Je garderobe? Je make-up? Wat zijn de do- en dont’s voor je figuur?

Lisette verwelkomde ons de eerste dag op een mooie locatie voor ons persoonlijke kleuradvies. Omdat ik al eerder een kleuradvies gehad heb dat ik: ‘nou…. dat weet ik eigenlijk al! Maar Lisette liet mij een heel andere Margret zien! Geen warme aardetinten maar koele, gepoederde kleuren laten mij er mooier uitzien.

De tweede dag van het programma heb ik Lisette gevraagd nogmaals de analysedoeken mee te nemen. Omdat ik vergeten was foto’s te maken zei ik. Maar de werkelijke reden was dat ik  echt nog overtuigd moest worden. Maar deze keer zag ik zelf heel duidelijk het verschil: niks herfsttype; niks warme kleuren. Wat een inzicht, wat een verschil.

Toen kwam de make-up sessie. Daar heb ik er ook talloze van gehad. Zelfs bij een stylist/grimeur die in TV-land actief is. Van deze dame destijds een mooie sessie gehad, waarbij ik met mooie producten in warme tinten werd opgemaakt. Dus, zo bleef ik natuurlijk ook smeren. Warm bruin, zwart kohlpotlood. Warme kleur lippenstift. Zelf heb ik tientallen miskopen aan foundation gedaan, dus dat gebruik ik niet meer. Ook geen rouge, want van nature heb ik al appelwangen.

Ok, Lisette ging aan de slag. Meerdere foundations werden op de kaaklijn aangebracht.  Een van de andere deelnemers zei: ‘die tint vind ik mooi’, maar ik wees de andere aan. ‘Ooo’, zei ze, ‘ik zie niet dat daar iets zit’. Bingo! Dan heb je dus de juiste tint te pakken. De mooiste foundation is exact de tint van je huid.

Na de foundation volgde de rest en ik bleef mij verbazen. Een potlood voor de kleur-verliezende wenkbrauwen. Een concealer voor onder mijn ogen. Met tips en trucs van Lisette werd de ietwat paarse huidkleur weggevaagd. Rouge. Oogschaduw. Heel licht? Huh? Ik draag een -8 bril! Maar ook daar werd ik verrast. Draag je een bril met min- glas, kies dan juist lichte kleuren, dan lijken je kijkers wat groter.

Geen zwarte kohl meer maar een grijze variant. Als ik op de fiets zit beginnen mijn ‘ouder wordende ogen’ te tranen. Lisette komt met een fantastische 24hour mascara. Ook waterproof en veegvast en inmiddels mijn absolute favoriet. Wat een fantastisch product. Ook voor de lippenstift adviseerde zij mij een dieprode kleur, die ik altijd links liet liggen. En het staat me zo mooi.

Nou Lisette….dank, ik koop met liefde alles bij je wat je erop hebt gesmeerd! Veel tijd om aan mijn nieuwe look te wennen had ik niet want ik moest meteen vanuit deze sessie door naar een receptie. Snel weg!

Aangekomen op het feest, zag ik een aantal mensen die ik al weken/maanden niet had gezien. En werkelijk…bijna iedereen zei: ‘Jeetje…wat zie JIJ er GOED uit’!

Na zo’n drie maanden wordt het programma afgesloten met een personal shoppingsessie. Ik heb fantastische jurken gescoord die ik normaliter links zou laten hangen. Werkelijk! Na die tijd heb ik nog meerdere recepties en bijeenkomsten gehad. Ik kon zo een mooie jurk uit de kast pakken. Fantastisch! Hoef me hier geen seconde zorgen over te maken.

Hier staat een blije vrouw, ik heb de training als enorm waardevol ervaren. Waar ik overigens nooit op lette, maar nu des te meer, is hoe de ander zich kleedt. Grappig om te constateren, dat deze paar dagen samen met Lisette je leven overhoop gooit. Op een positieve manier hoor, dat dan weer wel.

Verdere invloed? Een sollicitatiegesprek, mooie jurk aan.
Alle make-up producten van Lisette opgedaan natuurlijk.
Ochtendje op kantoor meekijken, andere jurk aan.
Tweede sollicitatiegesprek, derde jurk uit de kast en….aangenomen!

Dus hierbij een oproep voor alle zakenvrouwen van Nederland! Ook al denk je dat je het allemaal wel weet, gun het jezelf, volg de training, je zult aangenaam verrast worden!
Lisette is een energieke, stralende, kundige vrouw en ook na het programma mag je haar nog benaderen.

Margret

1 comment

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *